Ultracom hundpejlar 

Ladda ner gamla Ultracom appen i Android mobil

Om man behöver ladda ner den gamla Ultracom programvaran som inte längre finns i playbutiken,  så skickar man ett sms:a till +46730851088 och skriver UC i meddelandet. Det kommer då ett sms svar med en länk där man kan ladda ner appen.

Support nummer 08-52509968

Hylte simkort

När ni skickar kopplinspunkt (APN) till pejlen och har ett Hyltesim i den, 
så måste ni manuellt skriva in kopplingspunkten inte välja i listan.
Ni skriver då   hylte.ts.m2m

Problem med Ultracom app.

Om man inte kan skicka sms från appen, eller att enheter försvinner efter att appen startats om. Detta gäller Androidmobiler.
Gå i på inställningar i mobilen, och sedan appar. Leta på Ultracom appen och öppna den. Öppna appens behörighet och ställ in så att allt är tillåtet.

Telia eller Halebop simkort i pejlen.

Ifall det ej går att köra turbospårning (under 60 sek.) och pejlen skickar positioner oregelbundet, så kan detta vara lösningen.
Telia kontantkort:
Ta ur simkortet från pejlen och sätt det i en mobil, skicka ett sms till 4466, skriv maxtaxa i meddelandet och vänta till ni fått ett svar från Telia. Sätt tillbaka simkortet i pejlen och skicka kopplingspunkt (APN) på nytt.


Halebop kontantkort
Halebop simkort kan också ha detta problem , då måste man ladda mer surf på kortet detta kan göras på denna adress.  www.halebop.se/extrasurf
  

Telia kontantkort.

Har du Telia kontankort och tycker att det är krångligt att hålla reda på saldo på kontantkortet. Hämta ner gratis appen "Telia Ladda" där kan du lägga in dina kontantkortsnummer så du ser saldot och kan ladda när det behövs.

Senaste programvara i pejlarna

Novus                               ver.95
Hundpejl 2007              ver.61
Hundpejl 2008-2010   ver.61   
hundpejl 2011-2016    ver.19
R10                                     Ver. B5

Ultracom R10 som stänger av sig.

Ett antal Ultracom R10 pejlar har slagit av sig under användning. Detta åtgärdas med att smörja in o-ringen som sitter på batteridelens gängor med fett eller olja. T.ex vapenolja eller vapenfett

Fuktskadade pejlar

Vi har fått in ett antal Dogpspejlar av den senare modellen med längre antenn som har varit kraftigt fuktskadade och problemet har varit att muttern under antennen ej  varit åtdragen.
Det är mycket viktigt att denna mutter är fastdragen då det sitter en tätning på insidan som tätar när muttern är åtdragen. Så kolla alltid om ni tar bort antennen att muttern ej har lossnat.